charger people app

Använda bil (Renault Zoe)

Dessa instruktioner hittar du även i bilpärmen i bilens handskfack.

Låsa upp bilen

1. Starta bokningen och öppna bilen

Längst ner på sidan/i appen finns en grön nyckel-ikon, klickar du på den ser du din aktiva bokning.

Ställ dig vid bilen och tryck och håll ner "Starta bokning"-knappen. Vänta upp till 60 sekunder innan bilen öppnar sig. Nu är det bara att kliva in i bilen, öppna handskfacket och ta ut nyckeln till bilen, och läs instruktionspärmen om hur bilen fungerar och vad du ska tänka på, inklusive info om hur du ska avsluta bokningen!

Reservera

Använda bilen

1. Dra ut laddningskabeln

Efter att du har öppnat bilen med din OurGreenCar-app och öppnat bilen. Tryck på ladd-lucka-knappen till vänster i bilen. Nu har du låst upp låsmekanismen och kan dra ut ladd-kabeln från bilen i fronten, lägg denna sedan i sin avsedda väska i bagageutrymmet.

Ladd-lucka-knappen
2. Gör en skadebesiktning

Gör en skadebesiktning på bilens utsida och insida, notera eventuella skador i skadeprotokollet längst bak i pärmen i handskfacket. Kontrollera också att laddkabel/kablar är i bilens bagageutrymme (Det kan finnas mer än en, antalet står i skadeprotokollet) Bilen ska inte vara onormalt nedsmutsad. Dokumentera i så fall detta i skaderapporten och meddela OurGreenCar.

3. Starta bilen

Ta nyckeln från handskfacket och sätt den i sitt nyckel-fack i mittkonsolen enligt bilden till vänster. Starta bilen genom att hålla fotbromsen nedtryckt och tryck på start-knappen. Glöm ej dra ur handbromsen. Instruktionshäfte om bilens grundläggande funktionalitet finns ibland böckerna i bilens handskfack.

Nyckeln använder du sedan som en vanlig bilnyckel under hela hyresperioden (När du går ut tar du med dig nyckeln och denna använder du som vanligt för att låsa/låsa upp bilen). Appen behöver du bara använda när du nu ska avsluta hyresperioden och lämna bilen.

Tänk på personen som ska använda bilen efter dig! Om du anländer till ett varuhus eller p-hus, leta upp en laddplats och ladda bilen med tillhörande kablar medan du gör dina ärenden!

Nyckel-fack Startknapp

Lämna tillbaka bilen

1. Parkera bilen

Parkera bilen på avsedd OurGreenCar-märkt bilpoolsplats (adressen till bilens hemplats står i din app bredvid bilen du bokat).

Ladda bilen
2. Stäng av bilen

Stäng av bilen, dra åt handbromsen och lägg nyckeln i botten av handskfacket. Kontrollera så att du inte har kvarglömda grejer i bilen eller bagaget. Har du grejer i bilen: lyft ut dessa innan du påbörjar låsning.

3. Sätt i laddningskabeln

Öppna laddnings-luckan i fronten (Obs! Det finns en ytterlucka med Renault-märke på, och en mindre inner-lucka som man öppnar från vänster sida) på bilen, Koppla på tillhörande laddkabel till bilen. ”ZE”- symbolen i blått ska börja blinka när den laddar.

Kontrollera sedan displayen på bilen genom att kika in i sidorutan. Instrumentpanelen ska nu lysa och visa vilken procent bilen är på -och att laddningen är aktiv.

Laddning
4. Avsluta bokningen

Avsluta bokningen i appen när du är och vänta upp till 60 sekunder tills du hör bilen låsa sig. Klart! Om det inte fungerar: Läs "Vanliga frågor och svar".

Laddning

Det finns två laddkabeltyper i bilen. Den ena är för ladd-stolpar/ ladd- boxar och publika laddare på bild här till vänster (2 stora kontakter i var ände) även kallat ”Mode 3-kabel”

Mode 3-kabel

Den andra kabeln är med vanlig 230V-kontakt i ena änden och är för vanliga strömhål i väggen som du har i hemmet, garaget eller sommarstugan, på bilden nedan. Denna heter ”Flexi-charge”.

Flexi-charge laddar i regel långsammare. När du är ute och kör, försök alltid hitta en P-plats i exempelvis P-huset, varuhuset eller på IKEA där du kan ladda bilen. Behöver hitta laddstation har bilen inbyggd GPS med just laddstationer i din närhet.

Det är alltid den blåa änden som ska in i fronten på Renaulten!

Flexi-charge-kabel

Hitta laddstation

Du kan alltid smidigt hitta en laddstation genom bilens inbyggda GPS.

Gå in på GPSen, tryck på plus-tecknet nere till höger, välj ”Kör till”, ”Laddstation”. Nu visas avståndet till närliggande laddstationer, och styrkan/hastigheten på laddarna ser du med 1-3 antal blixtar bredvid adressen.